Adatkezelési nyilatkozat

Ezen nyilatkozat azon információkat határozza meg, melyeket a honlapunk által kínált termékek és funkciók támogatása céljából kezelünk.

Alább olvashatja pontokba szedve legfőbb irányelveinket, részletes adatkezelési szabályzatunkat pedig a következő oldalon érheti el: https://angyal-muhely.hu/adatkezelesi-szabalyzat

Tartalom


Milyen adatokat gyűjtünk be és hogyan használjuk őket?

A honlapunk működtetéséhez és biztosításához Önnel kapcsolatos információkat kell kezelnünk, melyeknek típusa attól függ, hogyan használja a szolgáltatásainkat.

Webáruház működtetéséhez kapcsolódó adatkezelés

Ahhoz, hogy webáruházunk megfelelően működhessen, begyűjtjük a legszükségesebb információkat Önről: felhasználónév és jelszó (céljuk az azonosítás, regisztráció lehetővé tétele, biztonságos belépés az áruházba), vezeték- és keresztnévszámlázási és szállítási cím (szükségesek a kapcsolatfelvételhez, vásárlás és házhoz szállítás megkezdéséhez, szabályszerű számla kiállításához), e-mail cím és telefonszám (kapcsolattartást), vásárlás/regisztráció időpontjaIP-cím (technikai műveletek).

Adatait a regisztrációja törlése után azonnal töröljük, kivéve azokat, melyek számviteli bizonylatokhoz szükségesek. Ezeket a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őriznünk.

Továbbá tájékoztatjuk arról, ahhoz, hogy a vásárlás és szerződéskötés létrejöjjön, Ön köteles a legszükségesebb adatait megadni számunkra.


Hogyan és kikkel osztjuk meg ezeket az adatokat?

Ahhoz, hogy honlapunk alapfunkciói, a vásárlás, a szállítás, illetve a direct marketing létrejöjjön, adatait a következőkkel osztjuk meg:

Magyar Posta Zrt.

Ahhoz, hogy a megvásárolt/megrendelt terméket eljuttassuk Önhöz, a következő adatokat kell az adatfeldolgozó részére bocsátanunk: szállítási név és cím, telefonszám, e-mail cím. Az adatkezelés időtartama a házhoz szállításig tart.

FoxPost Zrt.

Ahhoz, hogy a megvásárolt/megrendelt terméket eljuttassuk Önhöz, a következő adatokat kell az adatfeldolgozó részére bocsátanunk: szállítási név és cím, telefonszám, e-mail cím. Az adatkezelés időtartama a házhoz szállításig tart.

Barion Payment Zrt.

Honlapunkon történő vásárlás esetén a végösszeget a Barion Payment Zrt. rendszerén keresztül is átutalhatja. Ekkor a következőket osztjuk meg az adatfeldolgozóval: számlázási név, számlázási cím, e-mail cím. Az adatkezelés időtartama a fizetés lebonyolításáig tart.

Closte LLC

Adatai egy részét a tárhelyszolgáltatónkkal is meg kell osztanunk annak érdekében, hogy weboldalunk elérhető és megfelelően működő legyen az Ön számára. Az adatkezelés az adatkezelő és tárhelyszolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettek tárhelyszolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart.

WordPress

A tartalomkezelő rendszer hozzászólás esetén eltárolja az űrlapban megadott adatain kívül az IP-címét és a böngészőazonosító karakterláncát is a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából. A hozzászólás után a hozzászóló profilképe és hozzászólásának tartalma is megjelenik nyilvánosan.

A más honlapokról származó tartalmak (pl. videók, képek, cikkek stb.) pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot. Ez a webhely adatokat gyűjthet a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódokat használhat, hogy figyeljék a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést.

WooCommerce

A webshop meglátogatása alatt a következő adatokat követi nyomon a WooCommerce rendszere: megtekintett termékek (annak érdekében, hogy később megjelenítsék újra ezeket), földrajzi hely, IP-cím és böngészőfajta (ezen adatokat használják fel arra, hogy megbecsüljék az adókat és a szállítást), szállítási cím (szükség van rá a szállítás díjának és időtartamának megbecslésére).

Vásárlás során a WooCommerce továbbá megkéri Önt a következő adatok szolgáltatására: név, számlázási cím, e-mail cím, telefonszám, kreditkártya, fizetési adatok, felhasználónév és jelszó. Mindezekre azért van szükség, hogy megkaphassuk az információkat a vásárlói fiókról és rendelésről, választ tudjunk adni a vásárló kéréseire (visszatérítést és panaszt beleértve), le tudjuk bonyolítani a tranzakciót, mindeközben meg tudjuk akadályozni a csalásokat, számlát tudjunk kiállítani, illetve kérésre hírlevelet tudjunk küldeni. Adatait a WooCommerce eltárolhatja annak érdekében, hogy megőrizze a Kosár tartalmát.

PayPal

A PayPal rendszerén keresztül történő vásárlás során adatokat kell átadnunk a PayPal részére annak érdekében, hogy a tranzakció létrejöhessen. A feltétlenül átadandó adatok a következők: a vásárlás összege és a szállítási információk, beleértve a név, e-mail cím, telefonszám, szállítási és számlázási cím.

MailChimp

A vásárlás során a MailChimp rendszere 30 napig elmenti a kosár tartalmát megőrző adatokat, illetve az e-mail címet. Ezt annak érdekében használjuk, hogy megőrizzük a kosara tartalmát arra az esetre, ha eszközt váltana (pl. asztali számítógépről telefonra), vagy ha pár nap múlva újra visszatérne a webáruházba.

Google-szolgáltatások

Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy, a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk. Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek —  azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.

Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

Ez a honlap továbbá a Google Analytics alkalmazást is használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.

WPForms

A honlap a WPForms különböző bővítményeit használja, hogy elősegítse a honlapra beágyazott űrlapon keresztüli üzenetküldést.

    • A WPForms nem kér indokolatlan személyes adatokat.
    • A WPForms nem szolgáltatja ki harmadik félnek a személyes adatokat, azokat törvényesen használja.
    • A WPForms nem tárol személyes adatokat a szerverein, kivéve ha azok szükségesek az aktuális folyamat elvégzésére.

Részletes adatkezelési nyilatkozat.


Cookie-k (sütik) kezelése

Weboldalunk sütiket (cookie) használ. A süti egy betűkből és számokból álló kisméretű fájl, melyet a számítógépén tárolunk, amennyiben engedélyezi azt. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint a honlap tökéletesítéséhez is hasznosak. A https://angyal-muhely.hu/ további böngészésével jóváhagyja a sütik használatát.

Webáruházunkra jellemző cookie-k (sütik):

  • jelszóval védett munkamenethez használt cookie,
  • bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k,
  • biztonsági cookie-k.

Az adatkezelés célja az érintett felhasználók azonosítása, bevásárlókosár nyilvántartása, illetve a látogatók nyomon követése. Az érintettnek jogában áll a cookie-kat törölnie a böngésző beállításaiban, illetve letilthatja azokat, melynek következménye lehet a honlap instabil működése. (Egyes funkciók nem használhatók rendeltetésszerűen.)


Az adatkezelés jogalapja

Az érintett hozzájárulása, 6. cikk (1) bekezdés a) pont, az Infotv. 5. § (1) bekezdése;

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

A számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása esetén a 6. cikk (1) bekezdés c) pontja.

Tájékoztatjuk, hogy

  • az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul.
  • köteles a személyes adatokat megadni, hogy tudjuk a rendelését teljesíteni.
  • az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudjuk a rendelését feldolgozni.

Jogok gyakorlása

Érintettként Önnek joga van visszajelzést kérnie arról, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és amennyiben igen, kérésre jogosult hozzáférést kapnia ezen adatokhoz. Ön jogosult arra, hogy az adatkezelő helyesbítse és/vagy kiegészítse az Önre vonatkozó személyes adatokat, illetve jogosult arra, hogy az adatkezelő az Ön kérésére indokolatlan késedelem nélkül törölje személyes adatait. Továbbá Ön jogosult arra, hogy kérje az Ön személyes adatainak felhasználásának korlátozását, illetve tiltakozzon a személyes adatainak kezelése ellen.


Adatmegőrzés, fiók törlése

A személes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást a következő e-mail címen tudja az érintett kezdeményezni: info@angyal-muhely.hu.


Hogyan reagálunk a hivatalos megkeresésekre?

Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására. A Szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.


Hogyan értesítjük Önt a szabályzat változásáról?

A szabályzat megváltoztatása előtt értesítjük Önt, hogy legyen lehetősége átvizsgálni a módosításokat, és ez alapján eldönthesse, szeretné-e a jövőben is igénybe venni szolgáltatásainkat.


Hogyan tud hozzánk fordulni a kérdéseivel?

Amennyiben az érintettnek kérdése merülne fel, esetleg problémája lenne, a honlapon megadott módokon (telefon, e-mail, közösségi oldalak stb.) kapcsolatba léphet az adatkezelővel.


Hírlevél, direct marketing

Hírlevelet kizárólag abban az esetben küldünk Önnek, amennyiben Ön előzőleg hozzájárult és feliratkozott a szolgáltatásra. Hírleveleink célja a tájékoztatás aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról. Hírlevelünkről bármikor ingyenesen, indoklás nélkül leiratkozhat az e-mail alján található linken, adatai törlését pedig kérelmezheti a Szolgáltató felé.

Alább részletezzük a kezelt adatok körét:

Név és e-mail cím: Szükséges az azonosításhoz, a hírlevélre való feliratkozás lehetővé tételéhez.
feliratkozás időpontja, és az ekkori IP-cím: Szükséges technikai műveletek végrehajtásához.

Tájékoztatjuk Önt, hogy az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul, e nélkül nem küldünk ki számára kéretlen üzeneteket. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudunk Önnek hírlevelet küldeni.


részletes adatkezelési szabályzat ezen a linken olvasható: https://angyal-muhely.hu/adatkezelesi-szabalyzat